Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Nagyobb IQ-t mértek egy 10 éves kislánynál, mint amekkora Einsteinnek vagy Hawkingnak volt

TÉMÁK:
#Sztori
Instagram/Adhara Maite Pérez Sánchez
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Mindössze 10 éves az a mexikói kislány, aki a maga 162-es intelligenciahányadosával megelőzi a 20. és 21. század úttörő fizikus zsenijeit is.

Adhara Pérez Sánchez kimagasló intelligenciával rendelkezik; a tizedik életévét nemrégiben betöltött kislány álma, hogy űrhajóssá váljon és kiutazhasson az univerzumba, valamint a marsi telepesek között is szerepelni szeretne – adta hírül az NBC San Diego.

Igazán különleges gyermekről van szó, aki már három éves korában megtanult írni és olvasni, több mint száz darabból álló kirakósokat összerakni, sőt idejekorán elkezdett algebrával foglalkozni.

Pérez Sánchezt Asperger-szindrómával diagnosztizálták, ami egy autizmushoz hasonló neurológiai rendellenesség, melynek hatására nehezen szocializálódik, illetve annak ellenére, hogy rendkívül okos, nehezen tud beilleszkedni az iskolai környezetbe, amiért társai gyakran kigúnyolták.

A 162-es intelligencia kvócienst magáénak tudó gyermek családjának sem volt könnyű, hiszen a lányuk ahelyett, hogy kint játszott volna az azonos korúakkal, inkább a Mengyelejev-táblázatot tanulmányozta, ezért elhatározták, másik tanrendet alkalmazó iskolába iratják.

A kislány végül 5 évesen ballagott el az általános iskolából, 8 évesen a gimnáziumból, ezt követően pedig két egyetemet is elvégzett: az El Paso-i Universidad CNCI-n rendszerfejlesztési szakon, míg a UNITEC-en üzemszervezési mérnökként graduált.

Következő úti célja az Arizonai Egyetem lesz, ahová oly régóta vágyott, hiszen fiatal kora ellenére szeretne csillagászatot tanulni, és elmélyedni a fekete lyukak rejtelmeiben, ezért a felsőoktatási intézmény rektora jóvoltából meghívást kapott, így megismerheti az űrkutatás csínját-bínját.