Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Jó hírt kaptak az iPhone-felhasználók

TÉMÁK:
#Apple #iPhone
Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A FaceTime-hívások után a hagyományos mobilhívások is megkapják a Beszédhang izolálása funkciót, amelynek lényege, hogy kizárja a zavaró környezeti zajokat, miközben telefonálunk.

A hírek szerint az Apple már javában teszteli az iOS soron következő, 16.4-es verzióját, s nemrégiben érkezett meg a tesztelőkhöz a véglegesnek szánt változat, ami jövő hét elején válhat elérhetővé minden felhasználó számára.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

Az új rendszerverzió egy meglehetősen hasznos újdonságot is hoz majd a telefonhívásokba, ugyanis az iOS 15-ben már debütált, Beszédhang izolálása funkció a hagyományos mobilhívásokba is megérkezik – írta a 9to5Mac.

A hvg.hu beszámolója alapján ez eddig csak a FaceTime-beszélgetésekben működött, valamint néhány külső fejlesztő alkalmazásában, a funkció lényege pedig az, hogy a telefonáló hangja kerüljön előtérbe a hívás alatt, miközben a környezeti zajokat kizárja.

Amint megérkezik a frissítés, úgy lehet majd aktiválni az újdonságot, hogy indítunk egy hívást, majd a hívás alatt lehúzzuk a Vezérlőközpontot, ezt követően rákoppintunk a Mikrofonmód lehetőségre, s végül kiválasztjuk a Beszédhang izolálása funkciót.

Az újdonság állítólag a Mac és az iPad készülékeken is elérhető lesz, ha a Handoff segítségével azokon folytatunk mobilhívást, de ez még nem teljesen biztos. Viszont más változás is lesz: új hangulatjelek érkeznek, illetve a webes alkalmazások is tudnak majd értesítéseket küldeni.