Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Nem biztos, hogy megéri beruházni az iPhone 14-re

Fotó: Unsplash/Thai Nguyen

Szabó Kata

2022. szeptember 24. - 17:58

Az iPhone 14 értékelhető újításai csak a legdrágább modelleken érhetők el.

Az idei és jövő évre tervezett legújabb iPhone készülékek bemutatója után vegyes érzelmei voltak az átlagos felhasználóknak, hiszen adott is számukra valamit a gyártó, meg nem is.
Az újdonságok közül a dinamikus sziget névre keresztelt fejlesztés kapta a legnagyobb figyelmet, ami természetesen nem egy extrém újítás, de egy kifejezetten érdekes elem, amihez ügyes és praktikus funkciókat rendelt a gyártó, ám apró bökkenő, hogy mindennek előnyeit csak az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékek tulajdonosai élvezhetik ki.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Az alap iPhone 14 és a Plus modell nem kapta meg a fejlesztést, ugyanakkor már érkeznek az első hangok, melyek szerint egy éven belül minden Apple telefon büszkélkedhet majd a dinamikus szigettel, és valljuk be, a logika is ezt diktálná a gyártótól.

A jól ismert és viszonylag megbízható elemző, Ross Young értesülései szerint a jövő szeptemberben bemutatásra kerülő iPhone 15 összes változata dinamikus szigettel kerül bemutatásra, ami mindenképpen üdvözlendő lépés lenne, és nincs kétségünk afelől, hogy minden rajongó tárt karokkal fogadná az újítást.

Mivel a várt 120 Hz-es panelek idén is elmaradtak, és mindössze a kamerák terén történt némi előrelépés, nyugodtan kijelenthető, hogy szinte semmit sem veszít az, aki elhalasztja az idei készülékvásárlást, és csak az iPhone 15-re kezdi el félretenni a pénzét.

Ha már 120 Hz-es panelek, Ross Young szerint már annak is örülni lehet majd, ha a jövőre érkező iPhone 15 Pro és Pro Max modellekhez elegendő mennyiséget be tud szerezni belőlük a gyártó, ugyanis az ellátási lánc komoly problémákkal küzd, így jelen pillanatban semmi garancia nincs arra, hogy ezen a téren bármilyen mértékű javulás bekövetkezne