Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
389,96 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,738 $

Nem létező márkás termékekkel csalt ki milliókat egy férfi az átvert vevőktől

Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emeltek vádat azzal a harmincas éveiben járó budapesti férfival szemben, aki jövedelmét internetes csalásokkal egészítette ki.

A vádlott 2019 áprilisától 2020 decemberéig internetes közösségi, illetve hirdetési oldalakon rendszeresen kínált eladásra olyan márkás sportruházati termékeket, könyveket és szépészeti eszközöket, amikre nagy volt a kereslet – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A férfi több árut rendben megküldött vevőinek, azonban amikor rájött, hogy a megfelelő hirdetésekkel milyen könnyen tud pénzt szerezni, olyan árukat is elkezdett hirdetni, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A férfi arra specializálódott, hogy olyan kisebb összegekkel ejti tévedésbe a sértetteket, amiknek az elvesztése miatt nem feltétlenül fordulnak a nyomozó hatósághoz, ezért a bűncselekmények sértettjeit több esetben is a marcali rendőröknek kellett felkutatniuk.

A vádlott a csalássorozattal összesen 51 sértettet ejtett tévedésbe, akiktől 5 és 34 ezer forint közötti összegeket csalt ki úgy, hogy a nem létező áruk ellenértékét előre átutaltatta valamelyik általa használt bankszámlára, majd a vevők számára elérhetetlenné vált.

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.