Épp interjút készítettek, a háttérben pedig rakéták csapódtak be Zsitomirban

Rommá vált iskolaépület a nyugat-ukrajnai Zsitomirban 2022. március 20-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Roman Pilipej
not image

Borbély Fanni

2022. május 24. - 18:32

Épp egy interjú közepén voltak, amikor rakéták repültek el fejük felett, így erről videó is készült az utókornak.

A CNN interjút készített Zsitomirban, ám eközben rakéták süvítettek a riporterek feje felett. Mint kiderült, az orosz rakéták a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir régióban található Malin városába csapódtak, a támadás következtében pedig egy ember életét vesztette.

Az ukrán hadsereg is megerősítette, hogy a Malin városát ért orosz rakétacsapásban egy ember életét vesztette. Az ukrán légiirányító központ közlése szerint az orosz erők vasárnap délkeleti irányból lőttek ki “haditengerészeti cirkálórakétákat”, a zsitomiri polgári infrastruktúrát célozva.

Vitalij Bunecsko, a zsitomiri területi katonai vezetője megosztotta, egyelőre semmi egyéb konkrétummal nem tud szolgálni az eset kapcsán, minthogy valóban elhunyt egy ember az orosz rakétacsapásokban, annyit azonban elárult, hogy a Malin városára mért orosz csapás hasonló volt a május 20-i csapáshoz. Malinban ugyanis az orosz rakétacsapás következtében olyan hatalmas tűz keletkezett, hogy csak este 7 óra környékén sikerült eloltani.