Miamiban erősen hisznek abban, hogy Messi hozzájuk fog szerződni Amerikában

Fotó: Twitter/Selección Argentina
not image

Hujber Dávid

2021.június.10 - 10:02

Már csak az lehet a kérdés, hogy mikor, miközben a Barcelona továbbra sem tett hivatalos ajánlatot az argentin legendának.

Lionel Messi szerződéséből valamivel több mint két hét van hátra, és annak lejárta után gyakorlatilag abszolúte szabadúszónak tekinthető. Nyilván a katalánoknál szeretnék ezt megelőzni, bár nem az ő kezükben van az irányítás.

Messi január óta szabadon tárgyalhat a kérőkkel, akikből bőven akadhat, de csak kevesen tudják megfizetni a szolgálatait. A Manchester City és a PSG nagyon nyitott arra, hogy megszerezze, ugyanakkor az argentin klasszis megvárja a Barcelona ajánlatát.

A tervezet már megvan egy ideje, ugyanakkor a hivatalos ajánlat még mindig nem futott be a Joan Laporta vezette klubtól. Emiatt Messi jövője a levegőben lóg, és mindenki tudja, hogy egy nap Amerikában szeretne játszani.

Az Inter Miami lehet számára a befutó, ahol David Beckham az egyik tulajdonos. Minden adott lenne számára ahhoz, hogy jól érezze magát, miután imádja Amerikát, Miamit és nagyon érdekli az ottani bajnokság, az MLS.

A MARCA a cikkében arról ír, hogy Jorge Mas, az Inter Miami egyik tulajdonosa azt mondta, optimista azt illetően, hogy Messi az ő mezüket fogja viselni, és hisz abban, hogy képes lesz beteljesíteni azokat az ambíciókat, amiket a klub vezetősége megálmodott, miszerint egy világklasszis csapatot hozzanak össze.

Eb-re hangolva: akár komoly meglepetést is okozhat a magyar válogatott

„David és én nagyon keményen dolgozunk. A célunk az, hogy a legjobb játékosokat hozzuk ide, és Leo Messi egy generációs tehetség, talán minden idők legjobb játékosa.” – mondta a spanyol lap által idézett nyilatkozatában Mas.