Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Kiszivárogtak az Intel 13. generációs Raptor Lake lapkakészletek specifikációi

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2022. március 1. - 15:02

Egy nemrégiben közzétett adatlapra véletlenül kulcsfontosságú specifikációk kerültek fel.

Az Intel minap frissítette a 600-as sorozatú lapkakészletcsalád platformvezérlő központjához (PCH) tartozó adatlapot, azonban ha a linkelt weboldal bal oldalán található könyvjelzőre kattintunk, vagy letöltjük a PDF-fájlt, és a 14. oldalra lapozunk, akkor egy olyan táblázatot találhatunk, amin láthatóak az újgenerációs, valószínűleg idén év végén érkező chipek részletei.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Mindezek alapján úgy tűnik, lesz néhány specifikációbeli változás, amely az alaplapi PCIe sávokat és az USB 3.2 Gen 2×2 tulajdonságait érinti. Igaz, hogy a végleges PCIe sávok száma maradni fog, viszont a júzerek valószínűleg nem panaszkodnak majd a gyorsabb szabványok felé történő áttérés miatt.

A Z690-ről Z790 alaplapokra való áttérés során négyről ötre nőhet az USB 3.2 Gen 2×2 csatlakozók maximális száma, amelyek akár 20 Gbps sebességű adatátvitelt is támogatnak.

Az Intel 13. generációs Raptor Lake processzorai az előzetes tervek szerint 2022 végén kerülnek forgalomba, az viszont még erősen kérdéses, pontosan milyen szintű előrelépéssel kecsegtethetnek az előző generációs, 2021-es modellekhez képest.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.