Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Már működésbe is állt az Integritás Hatóság

Fotó: Dabóczi Kálmán alelnök (b), Bíró Ferenc elnök (k) és Molbusz Tímea alelnök (j) az Integritás Hatóság vezetőinek kinevezésén a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Eljött a pillanat, amikor működésbe állt az Integritás Hatóság Magyarországon.

Megkezdte működését az Integritás Hatóság, az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – közölte a hatóság az MTI-vel szerdán. Azt írták, a hatóság igazgatósága november 18-án megtartotta alakuló ülését és a hatóság “a feszes törvényi határidőket teljesítve” megkezdte működését és a szakmai munkát. Az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – tették hozzá.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Közölték azt is, a törvényből levezethető alapfeladatok ellátása mellett az igazgatóság következő prioritása a szervezetfejlesztés, újonnan megalakult hatóságként “szükséges a munkáját feddhetetlenül, a legmagasabb szakmai szinten ellátni tudó munkatársak minél hamarabbi felvétele”.

A nyitott munkakörökhöz kapcsolódó pályázatok hamarosan elérhetőek lesznek a hatóság oldalán – írták, megjegyezve, az elhivatottságot érző leendő munkatársak jelentkezését addig a [email protected] címen várják.

Kiemelték: a hatóság személyes ügyfélszolgálatot nem üzemeltet, a közérdekű bejelentéseket írásban – postai úton a 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. címen, vagy elektronikus úton a [email protected] címen – lehet megtenni.

A tájékoztatás szerint az Integritás Hatóság a jogszabályi feladatainak megfelelően december elsejéig létrehozza a korrupcióellenes munkacsoportot, amely legkésőbb december 15-ig megtartja első ülését.

A munkacsoport nem kormányzati szereplőket képviselő tagjait nyílt pályázat keretében választja ki a hatóság. A pályázati felhívást november 11-én közzétették a https://eutaf.kormany.hu/korrupcioellenes-munkacsoport-ih oldalon, a pályázatok beadási határideje november 24. éjfél. A hatóság várja azon nem kormányzati szereplők jelentkezését, akiknek a korrupció elleni küzdelem szívügye és a korrupció visszaszorításáért tenni szeretnének – közölték.

(MTI)