Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Iniesta nem kapott elég játékidőt, a távozás mellett döntött

MTI/EPA/FRANCK ROBICHON
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Barcelona egykori klasszisa azonban még nem vonul vissza.

Andrés Iniesta az elmúlt öt szezont a japán J1 Ligában töltötte, a Vissel Kobe csapatánál. 133 mérkőzésen 26 gólt szerzett és 26 asszisztot osztott ki, az elmúlt időszakban azonban egyre kevésbé számítanak rá.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

A 39 éves klasszis ezért a távozás mellett döntött, azonban a visszavonulását a hírek szerint még nem fontolgatja. Iniesta továbbra is szeretne játszani, mondta, miközben könnyek között búcsúzott az ázsiai klubjától:

„Továbbra is futballozni akarok. Úgy érzem, hogy képes vagyok még játszani. De majd meglátjuk, mi lesz. Szeretném a pályán befejezni a pályafutásomat” – mondta.

A spanyol világ- és Európa-bajnok Iniesta iránt az ESPN szerint szaúdi és amerikai csapatok is érdeklődnek, állítása szerint azonban még meg kell fontolnia ezeket az ajánlatokat.

Utolsó mérkőzése a klub színeiben várhatóan július 1-jén, hazai pályán lesz. A Vissel Kobe 14 forduló után vezeti a J1 Ligát, ám ebben a szezonban Iniesta mindössze 5 meccsen kapott lehetőséget, és 85 percet játszot.

„Ez egy nagyon érzelmes nap ennyi év után” – mondta. „Megpróbáltam a legjobbat nyújtani a pályán és azon kívül is. Erre nagyon büszke vagyok” – tette hozzá Iniesta, aki élete egyik legjobb döntéseként gondolja, hogy Japánba igazolt, és is köszönetet mondott a klubnak, a szurkolóknak és a játékostársainak.