Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Ingyen fagyaszthatják le spermájukat a mozgósított orosz katonák

Fotó: Besorozott újoncokat képeznek ki az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ez azt jelenti, hogy a családok ingyenesen használhatják a tárolt ivarsejteket, ha a kötelező egészségbiztosításuk alapján erre lehetőségük van.

A TASS orosz állami hírügynökség jelentéséből kiderül, miszerint az ukrajnai katonai műveletek miatt mozgósított orosz katonáknak mostantól lehetőségük lesz arra, hogy spermájukat ingyen lefagyasszák a kriobankokban.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Igor Trunovra, az Orosz Jogászok Szövetségének elnöke szerint az egészségügyi minisztérium az ő költségvetési támogatás iránti kérésére válaszolt a tervvel – derül ki a Reuters beszámolójából.

„A minisztérium meghatározta a 2022-2024-es különleges katonai műveletben való részvételre mozgósított állampolgárok számára az ivarsejtek (spermiumok) ingyenes konzerválására és tárolására vonatkozó pénzügyi támogatás lehetőségét a szövetségi költségvetésből”

– nyilatkozta.

Ez azt jelenti, hogy a családok ingyenesen használhatják a tárolt ivarsejteket, ha a kötelező egészségbiztosításuk alapján erre lehetőségük van.

Oroszország szeptember óta mintegy 300 ezer tartalékost mozgósított annak érdekében, hogy a különleges katonai művelet céljainak elérését támogassák, s ennek hatására több százezer orosz férfi menekült el az országból, hogy elkerülje a besorozást.