Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Ingyenes és családbarát programokkal várja vendégeit a megújult Városliget

TÉMÁK:
#programok
Budapest, 2023. május 23. A Liget Budapest projekt részeként mûködtetett Ballonkilátó a Városligetben 2023. május 23-án. Ingyenes családbarát programokkal, bõvülõ sportolási- és rekreációs kínálattal és a megújuló Liget népszerû attrakcióit bemutató, vezetett épület- és parksétákkal várja a nyári szezonban a látogatókat a Városliget - jelentették be a sajtótájékoztatón. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Bővelkedik ingyenes rendezvényekben a nyári szezon, nem „elitista” ligetet szerettek volna.

A keddi budapesti sajtótájékoztatón Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a Liget Projekt elindulásakor az az ígéret született, hogy ne elitista, hanem olyan Városliget jöjjön létre, amelyben az attrakciók és programok mindenki számára elérhetőek.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

„Nem volt cél, hogy egy olyan Ligetet hozzunk létre, ahol mindenért folyamatosan fizetni kell” – fogalmazott a vezérigazgató. Gyorgyevics Benedek a nyári programkínálatról elmondta: a legkisebbeket a Hahota Gyermekszínház várja előadásokkal, a Felelős Gasztrohős programsorozat játékos feladatokkal a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet, Salsa a Parkban címmel pedig élőzenés közösségi táncot rendeznek a Néprajzi Múzeum épülete mellett.

A sportolni vágyóknak profi oktatók irányítása mellett jóga órákkal, valamint futó- és tájfutó edzésekkel készülnek, a kutyásokat edukatív foglalkozásokkal várják, a kikapcsolódásra vágyó látogatók számára pedig vezetett tai chi foglalkozásokat, valamint futball-, kosárlabda- és pingpongversenyeket is szerveznek – fűzte hozzá Gyorgyevics Benedek.

A város vidám jelképévé vált a városligeti légballon kilátó

Závodszky Zoltán, a BallonKilátó Zrt. vezérigazgatója elmondta: egy éve várja a látogatókat a Szinyei Merse Pál festményét megidéző városligeti légballon kilátó, amely rövid idő alatt a főváros vidám jelképévé vált. Az elmúlt egy évben a 133 napon üzemelő légballon mintegy 4 ezer alkalommal emelkedett fel, 55 ezer utas megközelítőleg 1200 órát töltött el a levegőben – emelte ki a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a légballon üzemideje nagymértékben függ az időjárástól, az utasok biztonsága érdekében csak a megfelelő szél- és csapadékviszonyok között emelkedik el a talajtól.

A légballon az elmúlt egy évben több élőzenei produkciónak és lánykéréseknek is helyszínt biztosított, valamint itt forgatták az amerikai Nagy Ő című televíziós műsor egyik epizódját is – emlékeztetett Závodszky Zoltán. Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint azokat, akik az ingyenes családi programokon túl a Liget Budapest Projektben megvalósult népszerű attrakciók – a Magyar Zene háza, a Néprajzi Múzeum, a Millennium Háza vagy éppen a park – titkaival, érdekességeivel szeretnének megismerkedni, vezetett épület- és parksétákon várják.

A nyári évad programjain az ingyenesen kiváltható Liget+ tagsággal térítésmentesen vehetnek részt a látogatók, míg a vezetett sétákra szóló jegyeket kedvezményesen vásárolhatják meg. Bővebb információk a programokról a www.ligetbudapest.hu weboldalon érhetők el.

MTI