Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Ingyen megtekinthető Kobe Bryant Oscar-díjas animációs kisfilmje

TÉMÁK:
#Film
Kult

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A napokban elhunyt kosaras sokoldalúságát jelzi, hogy profi pályafutása után egy kisfilm elkészítéséhez is nevét és szaktudását adta.

Kobe Bryant 13 éves lányával együtt január 26-án vesztette életét egy helikopter-balesetben, amikor az előzetes jelentések szerint a rossz látási viszonyok miatt egy calabasasi hegyoldalnak csapódtak. Egyes szemtanúk szerint a helikopter már az ütközés előtt is égett, így a műszaki hibát sem lehet kizárni, ám ezzel kapcsolatos hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett az illetékes hatóságoktól.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A világ minden pontján ismert Lakers-játékos 2015-ben jelentette be, hogy felhagy a profi sportolói karrierrel, mindezt pedig emlékezetes módon egy vers felolvasásával tette. Ez a vers később más területen is nagy jelentőséggel bírt, ugyanis ennek alapján készült el a kosaras életét és pályafutását bemutató rövidfilm, aminek gyártásába és elkészítésébe Kobe Bryant produkciós cége is beszállt.

A film annyira jól sikerült, hogy Oscar-díjra jelölték, majd a jelölést győzelemre is váltotta, így Bryant lett az első olyan világhírű sportoló, aki otthonában már egy Oscar szobrocskát is őrizgethetett.

A Dear Basketball eddig csak rossz minőségben volt elérhető az internet különböző felületein, most azonban már jó minőségben is bárki, ingyenesen megtekintheti.

https://player.vimeo.com/video/387543017