Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Ingatlanügynöknek adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki egy nőtől

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 19. - 08:19

Vádat emeltek egy 55 éves férfi és egy 21 éves nő ellen, akik ingatlanvásárlás ürügyén 2 millió forintot csaltak ki a sértettől.

A vádirat szerint a vádlottak házastársak. A férj 2018. február hónapban az interneten keresztül felvette a kapcsolatot a sértett nővel, aki már hosszabb ideje eladásra kínálta sajószentpéteri családi házát 15 millió forintért – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A férfi vevőként jelentkezett, megállapodott a sértettel, hogy március hónap közepén megtekinti az ingatlant. A személyes találkozás alkalmával szóban abban egyeztek meg, hogy 12 millió forintért megvásárolja a házat, és egy hét múlva készpénzzel fizet.

Az adásvételre azonban az egyeztetett időpontban nem került sor, ellenben a férfi a rendszeres telefonos és interneten történt kapcsolattartás során a sértett bizalmába férkőzött, és azt mondta neki, hogy azért nem tudja kifizetni a vételárat, mert zárolták a bankszámláját.

Ennek a feloldására, illetőleg gyermeke betegségére hivatkozva pénzt kért azzal, hogy mihelyt rendeződik az anyagi helyzete, azt visszaadja, valamint a vételárat megfizeti.

Ugyanígy bizalmi viszonyt alakított ki a sértettel a férfi felesége is, aki elérte, hogy a sértett a bankszámlájára folyamatosan 2018. év áprilisától egészen 2019. év március elejéig 5.000 – 90.000 forint közötti összegeket utalt át.

A nőtől április végén, illetőleg május közepén a férfi még ezen túlmenően személyesen 300.000 – 400.000 forintos tételekben vett át készpénzt. A vádlottak a sértettet becsapták, ugyanis egyáltalán nem akarták megvenni a családi házat, így közel 2 millió forint kárt okoztak.