Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Ingatlantombola: 20 ezer forintért lehet saját balatoni nyaralója egy szerencsésnek

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 21. - 16:53

A tervek szerint 6000 darab „sorsjegyet” szeretnének értékesíteni, amelyekkel 120 millió forint bevételre tennének szert.

Katona Zsóka ingatlantulajdonos több hónap hirdetés után megelégelte, hogy nem tudja eladni a balatoni nyaralóját, ezért a férjével úgy döntöttek, hogy sorsolást szerveznek, amelyen bárki részt vehet, aki megvásárol egy 20 ezer forintos e-könyvet.

Elmondása szerint 6000 darab „sorsjegyet” szeretnének értékesíteni, ami összességében 120 millió forintot tenne ki, és ez egészen jól hangzik, tekintve, hogy az ingatlan a becsléseik alapján nagyjából 90 millió forintot ér.

Majd hozzátette, a játék után SZJA-t is fizetniük kell, ami a teljes bevétel 15 százaléka, valamint a nyertes helyett kifizetik az illetéket, továbbá ügyvédi és marketing költségei is vannak a dolognak, tehát reálisnak tűnik az elvárásuk – derül ki a Pénzcentrum beszámolójából.

„Magánszemélyként a saját ingatlanunkat sorsoljuk, tehát ez nem folyamatos nyereményjáték, hanem egyszeri dolog. A jelenlegi szabályok alapján nem szerencsejáték, mert van termék, az e-könyv, aminek a megvásárlása feltétele a sorsolásban való részvételnek. Ez egy nyereményjáték, illetve hivatalosan termék promóció” – mondta.

Katona Zsóka azt is elmondta, hogy a sorsolást mindenképp megtartják, mert ha nem, és nem fizetik vissza az e-könyvek árát, az komoly jogi következményekkel járna. Ha azonban pár hónapon belül nem érik el a célként kitűzött 6 ezer könyvet, mindenkinek visszaadják a pénzét, és mást megoldást keresnek az ingatlan eladására.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.