Apró infómorzsák szivárogtak ki a Samsung Galaxy S22 kamerájáról

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 3. - 20:48

Habár eddig nem sok mindent tudhattunk meg a következő generációs Samsung-csúcsmobilról, most egy egészen érdekes információra derült fény.

A dél-koreai gyártónál már régóta dolgoznak egy 200 megapixel felbontású szenzor kifejlesztésén, amelyet a Xiaomi szintén célba vett a következő generációs, Mi 12 okostelefonok kapcsán.

A Samsung a GSM Arena által felfedezett szivárogtatások alapján a Galaxy S22 modellszéria minden egyes darabja megkaphatja az 50 megapixeles RGBW szenzort, amivel jelentősen feljavulhat majd a fényképek és videók minősége.

A standard RGB chipek vörös, zöld és kék fényt olvasnak, ezt követően pedig megformálják a kívánt színárnyalatokat, míg az RGBW esetében egy fehér LED segít elérni a tökéletes, tiszta fehér színt, amivel finomítható a kontraszt és a fényerősség mértéke is.

Gyakorlatban már tudjuk, hogyan működik a technológia, hiszen a Huawei 2015-ben megjelent P8-as mobiltelefonjai eszméletlenül éles és tiszta fényképeket lőttek, egyetlen hibájuk csupán az volt, hogy mindezt 13 megapixel felbontás mellett tették.

A Samsung ezzel szemben 50 megapixeles RGBW szenzorral szerelheti fel a Galaxy S22-t, így minden eddiginél pontosabb és szebb fényképéket készíthetünk vele, hála az azóta kifinomultabbá vált eljárásnak.