Clouds
21 Budapest
Dollár
356,24 Ft
Euró
387,23 Ft
Font
437,42 Ft
Bitcoin
27,338 $

Indonéziai földcsuszamlás: 30-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

Fotó: Az indonéziai országos kutató-mentő ügynökség, a BASARNAS által közreadott kép a mentőalakulatok tagjairól a Serasan szigeten történt földcsuszamlás helyszínén 2023. március 7-én. A természeti katasztrófában legkevesebb tíz ember életét vesztette, tucatnyian eltűntek. MTI/EPA/BASARNAS
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Patli Muhamad szerint az elhunytakra Pangkalanban találtak rá, 24 főt pedig jelenleg is keresnek a mentőegységek.

Korábban beszámoltunk róla, hogy legalább 15-en életüket vesztették egy indonéziai földcsuszamlásban, emellett több tucatnyian eltűntek, ezért egy 60 fős kutató- és mentőcsapatot küldtek a helyszínre.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Most pedig arról érkeztek hírek, hogy immár 30-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, miután újabb holttesteket találtak csütörtök délelőtt, s ezt Patli Muhamad, a helyi kormány szóvivője erősítette meg az AFP-nek.

Elmondása szerint az elhunytakra Pangkalan falujában találtak rá, amely a földcsuszamlások által leginkább érintett régiók egyikében, Natunában található, majd hozzátette, hogy 24 főt jelenleg is keresnek.

Ezt követően arra utalt, hogy jótékony változás állt be az időjárást illetően, így a keresési és mentési munkálatok jelentősen felgyorsultak, illetve a kommunikáció is kezd fokozatosan helyreállni – számolt be a CNA.

 Az indonéziai Nemzeti Katasztrófaelhárítási Ügynökség (BNPB) vezetője szerint a helyi kormány beleegyezett, hogy a biztonság érdekében több családot is kiköltöztessenek az érintett területekről, közben Banjar régiójában több mint 17 ezer házat öntött el a víz, a természeti katasztrófa pedig Malajziát sem kímélte.