Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

A világ legnagyobb vakcinagyártója kénytelen a felére csökkenteni termelését

Fotó: Unsplash/Braňo
not image

Borbély Fanni

2021. december 10. - 11:41

Az Indiai Szérum Intézet (SII), a világ legnagyobb vakcinagyártója közölte, hogy a megrendelések hiánya miatt kénytelen felére csökkenteni termelését.

A vakcinagyártó azután jelentette be a termelés csökkentését, miután Adar Poonawalla, a vállalat vezérigazgatója szerdán a CNBC-TV18 indiai csatornának nyilatkozva közölte, hogy már nincsenek új megrendeléseik, amire egyáltalán nem számítottak, főként nem egy világjárvány idején.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A vállalat az oltásra jogosult, indiai lakosság felét már sikeresen ellátta oltóanyaggal, azonban mivel a másik fele még nem vette fel az oltást, az ország jelenleg 500 millió adag AstraZeneca vakcinán ül.

Habár a vakcinák gyártása lehetőséget adott India számára, hogy az országban is felgyorsítsák az oltóanyagok bevezetését, a beadott mennyiségek felét az AstraZeneca adta, a vállalat rövidesen minden belföldi megrendelését teljesíti.

A kialakult helyzet miatt a vállalat vezérigazgatója végül bejelentette, hogy ideiglenesen kénytelen 50 százalékkal csökkenteni a termelést, és ez egészen addig lesz így, míg nem érkezik újabb megrendelés, akár Indiából, akár a világ bármely más pontjáról.

Ahogy az RT is írja, a kialakult helyzet azonban rendkívül érdekes: míg a WHO egyre gyakrabban hívja fel a figyelmet az igazságos vakcinaelosztásra, a vállalatnak azért kell a felére csökkentenie termelését, mert nincs megrendelő.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.