Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

62 éves korában halt meg az indiai milliárdos, akit „tőzsdekirályként” is emlegettek

Fotó: Narendra Modi indiai miniszterelnök a Négyoldalú Biztonsági Párbeszéd (Quad) tagállamainak csúcstalálkozóján Tokióban 2022. május 24-én. MTI/EPA/Getty pool/Jamazaki Juicsi
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 14. - 20:36

Narendra Modi miniszterelnök is részvétet nyilvánított a családnak, egyben „fékezhetetlennek, szellemesnek és éleslátónak” nevezte az üzletembert, aki számára fontos volt India fejlődése.

A BBC beszámolója alapján vasárnap hajnalban, 62 éves korában hunyt el egy mumbai kórházban Rakesh Jhunjhunwala milliárdos, egyesek szerint veseelégtelenségben, bár a halál okát hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A Forbes magazin mintegy 5,8 milliárd dollárra becsüli Jhunjhunwala vagyonát, amelyet a tőzsdén szerzett meg, emellett a befektetők azon generációjához tartozhatott, akik hasznot húztak az 1991-es történelmi reformokból, amelyek megnyitották India gazdaságát.

Sokan „tőzsdekirálynak”, valamint India Warren Buffettjének is nevezték, szakmáját tekintve pedig okleves könyvelő volt, aki a Rare Enterprises céget is megalapította. Befektetései során kockázatvállaló hírében állt, amelyek közül jó néhány látványosan kifizetődött – írta a CNN.

Narendra Modi miniszterelnök a Twitteren írt az üzletemberről, akit „fékezhetetlennek, szellemesnek és éleslátónak” nevezett, majd kiemelte, Jhunjhunwala mekkora szenvedélyt tanúsított India fejlődése iránt, gondolatait pedig azzal zárta, hogy részvétet nyilvánított a családnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.