Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Lezuhant az indiai légierő két vadászgépe, a legénység egyik tagját még keresik

TÉMÁK:
#Baleset
Fotó: Az indiai légierő Tejas könnyű harci repülőgépei bemutatórepülést végeznek a 13. Aero India elnevezésű légi és űrtechnológiai szakkiállításon a dél-indiai Bangalorban 2021. február 3-án. MTI/EPA/Dzsagadis Nv
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mindkét gép a Gválijar légitámaszpontról szállt fel szombat reggel, a baleset pedig a fővárostól, Újdelhitől mintegy 300 kilométerre délre, Madhja Prades államban történt.

Az ANI hírügynökség védelmi forrásokra hivatkozva közölte, miszerint lezuhant az indiai légierő két vadászgépe – egy Szu–30-as és egy Mirage 2000-es –, nem sokkal azután, hogy gyakorlatozás közben összeütköztek.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Mindkét vadászgép a Gválijar légitámaszpontról szállt fel szombat reggel, a baleset pedig a fővárostól, Újdelhitől mintegy 300 kilométerre délre, Madhja Prades államban történt – derül ki az Al Jazeera beszámolójából.

Egy helyi tisztviselő, Dharmender Gaur azt nyilatkozta az AFP-nek, hogy már megtalálták az egyik gép roncsait, mint ahogyan a gépet irányító sebesült pilótát is, ám a másik gép egy távolabbi helyszínen zuhant le, így csapatokat küldtek a felkutatására.

Több hasonló incidens történt korábban

Egy másik illetékes, Ankit Asthana pedig arról számolt be a Reutersnek, hogy a legénység két másik tagját is kórházba szállították, egy főt azonban még mindig keresnek, s remélhetőleg mielőbb a nyomára bukkannak.

Ebben a hónapban ez már a második ilyen jellegű incidens, ugyanis néhány héttel korábban egy Cheetah helikopter zuhant le Tawang városának közelében, sajnálatos módon azonban a pilóta életét vesztette, tavaly októberben pedig az indiai hadsereg öt katonája hunyt el egy helikopterbalestben.

2022 decemberében pedig arról érkeztek jelentések, hogy India vezérkari főnöke, Bipin Rawat tábornok és 12 másik személy életét vesztette, miután egy orosz gyártmányú Mi-17-es helikopter a célállomás közelében, a déli Tamil Nadu államban lezuhant.