Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Marhahús birtoklása miatt halálra vertek egy férfit Indiában

TÉMÁK:
#Gyilkosság #India
Fotó: Unsplash/Monthaye
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az indiai rendőrság három embert letartóztatott, akiknek közük lehet a gyilkossághoz, így hosszú időre börtönbe kerülhetnek.

Az 56 éves Naseem Qureshi a hét elején vesztette életét, miután többen rátámadtak marhahús birtoklásának gyanúja miatt. Az indai rendőrség időközben letartóztatott három férfit Bihar állam keleti részén a muszlim férfi halála kapcsán.

A rendőrségi tisztviselő megerősítette, amiatt támadtak rá a muszlim férfira, mert a gyanú szerint marhahús volt nála. A marhahús fogyasztását és eladását az ország egyes részein helyi önkormányzatok korlátozzák.

A férfit állítólag több mint 20 ember vette körül, majd megtámadták. A rendőrség közbelépett, de az áldozat a kórházba szállítás közben elhunyt, olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Az Al Jazeera a Reuters hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy a rendőrség megerősítette, a bűncselekménnyel kapcsolatban három embert letartóztattak .A hinduizmusban a tehenek szent állatok, és gyakran támadják meg azokat, akiket azzal vádolnak, hogy az állat húsáért vagy bőréért ölik meg őket.

Bizonyos keményvonalas hindu csoportok azon dolgoznak, hogy egész Indiában betiltsák a tehenek levágását. Egyelőre nem született erről döntés, és nem valószínű, hogy mindez valaha is megtörténik.