Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

35-re emelkedett az indiai áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma

Az indiai haditengerészet által közreadott, segélyszállítmányokat szállítotó helikopterbõl készített képen a haditengerészet egyik tagja a várakozó embereket nézi az India délnyugati részén fekvõ Kerala állambeli Koottickalban, ahol heves esõzések okoztak földcsuszamlást és áradásokat 2021. október 17-én. Legalább 25 ember meghalt, több ezer embert evakuáltak és legalább száz segélytábort állítottak fel. MTI/AP/Indiai haditengerészet
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Súlyos esőzések csaptak le az indiai Kerala államra, amelyek miatt áradások és földcsuszamlások alakultak ki.

Az India déli részén található állam katasztrófavédelmi hatósága közleményben tudatta, hogy a természeti csapás következtében már legalább 35 ember vesztette életét – adta hírül a Deutsche Welle hírtelevízió.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Köztük 21-en két különböző földcsuszamlás miatt hunytak el, amely számos lakóházat elsodort, vagy teljesen az iszap alá temetett. Még legalább egy tucat embert eltűntként tartanak nyilván, főként gyermekeket keresnek továbbra is.

Számos drámai felvételt mutattak be a helyi televíziós csatornák, köztük az egyiken egy kétemeletes ház omlik teljesen össze a folyó sodrása miatt. Több út és híd is megsemmisült, miközben a szél fákat csavart ki több régióban.

Az indiai kormány a szövetségi katasztrófavédelmet és a hadsereget is bevetette a mentési munkálatok segítésére, valamint a takarítás végzésére. A központi kormány folyamatosan nyomon követi a helyzet alakulását és további segítséget biztosít, amennyiben szükséges.

Narendra Modi, India miniszterelnöke pedig Twitteren nyilvánította ki gyászát a Kerala állambeliek felé, mint fogalmazott, nagyon szomorú látni, hogy több ember is életét vesztette a heves esőzések és a földcsuszamlások miatt.