Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Immunológus: nem fog végtelenségig mutálódni a koronavírus

A Szegedi Egyetem immunológus és genetikus professzora szerint nem kell félnünk attól, hogy a vakcinák által termelt antitestek nem lesznek hatásosak a koronavírussal szemben.

Flickr/NIAID
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Duda Ernő az Index hírportálnak adott hosszabb interjújában arról beszélt, a jövőben még rengeteg új covid-mutációt fedezhetnek fel a kutatók, így a tendencia még egy ideig egészen biztosan folytatódhat.

A szakember hozzátette, a vírus nem fog korlátlan módon mutálódni, az új variánsok pedig csupán fertőzőképességben térhetnek el a vuhani alapváltozattól. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Duda nem ért egyet azzal, hogy egy teljesen elölt vírust tartalmazó, elavult technológiával készült vakcinával oltsunk, utalva ezzel a kínai Sinopharm védőoltására, amit rajta kívül többen is aggályosnak tartanak.

Az úgynevezett elhúzódó covid-tünetek egy részét azok az antitestek okozzák, melyeket az immunrendszerünk megtermelt a koronavírus egyes részeivel szemben, így ha ezeket bevisszük a szervezetbe és immunreakciót felerősítő adjuvánst teszünk melléjük, akkor az összes vírusdarabka ellen kiválasztódnak az antitestek.

Mindezek okán alakulhatnak ki a súlyosabb, hónapokon át tartó panaszok, ám lehetséges, hogy később kiderül, felesleges volt az aggodalom emiatt – magyarázta az immunológus.

Duda hangsúlyozta, a különböző védőoltások keresztalkalmazása valószínűleg erősebb védelmet nyújt a Covid19 kórokozója ellen, ezeket a teszteket érdemes lenne minél előbb elvégezni.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.