Ilyen nincs: használt maszkokkal tömték tele egy indiai gyárban a matracokat

Fotó: Karolina Grabowska/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021.április.17 - 06:17

Érdekes módszert talált ki egy indiai matracgyár tulajdonosa a használt maszkok újrahasznosítására – a termékeit tömte ki vele.

Használt maszkokat újrahasznosító matracgyáron ütött rajta az indiai rendőrség Mahárástrában – az üzemben pamut és más biztonságos anyagok helyett a kidobott koronavírus elleni védőfelszereléssel tömték meg a termékeket.

Az indiai rendőrség eljárást indított a gyár tulajdonosa ellen, az épület környékén halmokban heverő maszkokat pedig a hatóságok elégették – írja az India Today.

A koronavírus-járvány tovább terhelte India amúgy is gyenge lábakon álló hulladékgazdálkodási rendszerét. A hulladékgazdálkodásért felelős ellenőrző testület által közzétett adatok szerint csak 2020 júniusa és szeptemberek között több mint 18 tonna koronavírussal kapcsolatos bio-egészségügyi hulladékot ártalmatlanítottak, beleértve ebbe a kesztyűket és arcmaszkokat is.

Indiában igen súlyos mértékben jelentkezett a koronavírus-járvány második hulláma, az országban csak vasárnap 168 ezer új fertőzést regisztráltak – ebből 63.294 esetet Mahárástrában.