Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Ilyen egy jó magyar rendőrszimat

Fotó: Facebook/BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság
not image

Borbély Fanni

2022. július 7. - 00:47

44 évnyi tapasztalat kellett ahhoz, hogy egy szempillantás alatt kiszúrják a hatóságok elől évek óta bujkáló férfit.

A BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben egy egészen egyedi történetről számoltak be: két körzeti megbízott egyetlen szempillantás alatt észrevette azt a férfit, aki évek óta bujkált a hatóságok elől. Bejegyzésükben azt írják:

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

“Arra a kérdésre, hogy több ezer autó közül miért pont az a Seat, és miért pont az az utas érdekelte a két körzeti megbízottat, talán csak 44 éves rutinjuk tudna választ adni. Az autóban lapuló férfi sok éves börtönbüntetéssel a feje fölött próbálta meg észrevétlenül élni mindennapjait, de mikor rendőreink kiszúrták, csendes beletörődéssel konstatálta, hogy bujkálásának vége szakadt.

Szabó Pál r. zászlós 19 éve rendőr, egy év kivételével azóta is a XVIII. kerületben szolgál. Éles János r. főtörzszászlós 25 éve tartozik kötelékünkbe, az első hat évet Terézvárosban töltötte, majd 2009-óta a XVIII. kerület körzeti megbízottja.

A rendőrök június 15-én reggel vettek észre egy Seat Ibizát a Margó Tivadar utcában. Kollégáinknak gyanús lett, hogy az autó rögtön azután elindult, ahogy elhaladtak mellette, majd a sofőrnek, mintha roppant sürgős dolga akadna, gyorsan félre is állt egy üzletnél.

A rendőrök visszafordultak és ellenőrizték a sofőrt és társait, akik közül az egyik utasról hamar kiderült, hogy három elfogatóparancs van kiadva ellene. A 32 éves férfit lopások miatt körözte a Balatonalmádi Rendőrkapitányság, továbbá a Pécsi és a Fővárosi Törvényszék is, mivel nem kezdte meg a többéves börtönbüntetésének letöltését.

B. Sándor meglepetten vette tudomásul a lebukást, aki bevallotta, hogy nem gondolta volna, hogy kiszúrják. A férfit elfogását követően kollégáink az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte börtönbüntetésének letöltését.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.