Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Egyre csak jönnek az illegális bevándorlók, újabb 74 határsértőt állítottak meg Magyarországon

Fotó: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország továbbra is gyorsan és hatékony módon jár el ezekben az esetekben, miközben egyre több illegális bevándorló próbál bejutni az országba.

A rendőrségi közleményben foglaltak szerint augusztus 16-án 21 óra 40 perckor 24 határsértőt tartóztattak fel Nagybaracskánál. Ezzel azonban nem volt vége a történetnek, mert nem sokkal később, 23 óra 10 perckor egy újabb 24 főből álló bevándorlócsoportot kellett feltartóztatniuk az illetékes szerveknek.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Ez a csoport Katymár közigazgatási területén bukkant fel, míg 17 illegális bevándorlót Balotaszállásnál tartóztattak fel 0 óra 40 perckor. 2 óra 25 perckor pedig 10 határsértővel szemben intézkedtek Katymárnál, így bőven volt dolguk az egyenruhás személyeknek.

Eltűnt egy 80 éves szekszárdi férfi, a rendőrség nagy erőkkel keresi

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, afgán és bangladesi állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályok szerint jártak el – olvasható a közleményben.