Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Megint rengeteg illegális bevándorlóval találta szembe magát a rendőrség és a határőrség

Fotó/Illusztráció: Európába igyekvő, újonnan érkező illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvő Mogan kikötőjében 2021. december 16-án. A 69 migráns csónakon érkezett, egy másik 35 fős csoportot egy mentőhajó vette a fedélzetére és Arguineguínbe szállította. MTI/EPA/EFE/Ángel Medina G.
not image

Takács Petra

2022. június 21. - 01:43

Sorra próbálkoznak az illegális bevándorlók, ez az elmúlt napokban sem volt másképp.

Péntektől vasárnapig 1688 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

 A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 709, szombaton 482, vasárnap 489 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

Emellett a hétvégén a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében nyolc határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 3848 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – június 6-tól 12-ig – a feltartóztatottak száma 3922 volt.

Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében nyolc határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 47 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)