Dollár
393,42 Ft
Euró
406,09 Ft
Font
469,84 Ft
Bitcoin
16,467 $

Eredményes napot zártak a rendőrök, a Dunántúlon és az Alföldön is illegális bevándorlókra bukkantak

Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség

Takács Petra

2021. augusztus 13. - 00:12

Bács-Kiskun megyében egy magyar származású embercsempészt is előállítottak.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások augusztus 12-én, este hat óra előtt néhány perccel 36 külföldi állampolgárt tartóztattak fel Nagybaracska közigazgatási területén – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu oldalon megjelent közleményében.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mindeközben a járőrök egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 126. kilométerszelvényében, Abda térségében augusztus 12-én este nyolc óra előtt néhány perccel – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A járművel közlekedő magyar sofőrön kívül az autóban négy – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a járművezetőt, valamint az utasokat elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális bevándorlókat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A magyar sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.