Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

24 illegális bevándorlóval az autójában bukott le egy magyar sofőr Győr közelében

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 13. - 09:23

Ez a 24 illegális bevándorló már biztosan nem érheti el úti célját, köszönhetően annak, hogy még időben lekapcsolták őket a magyar rendőrök.

A rendőrségi közleményben foglaltak szerint augusztus 13-án, 0 óra 5 perckor egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az ellenőrzés helyszíne az M1-es autópálya volt a 107. kilométerszelvénynél, Győr térségében. A magyar vezetőn kívül összesen 24 ember tartózkodott, akik mind külföldi állampolgárok voltak, papírok nélkül.

Szír állampolgároknak vallották magukat, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök az utasok mellett a jármű vezetőjét is elfogták, majd a helyi főkapitányságon előállították.

A rendőrség már el is kapta a szolnoki fegyveres rablás feltétezett elkövetőit (videó)

Az illegális bevándorlókat kihallgatták, azt követően pedig a hatályos jogszabályok értelmében visszakísérték őket az ideiglenes határzárhoz. A magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást, ami alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.