Megölt egy aligátort, majd az állat tetemével pózolt Snapchaten

Fotó: Unsplash/Jack Kelly
not image

Borbély Fanni

2021. október 26. - 18:27

Letartóztattak és börtönbe zártak egy georgiai férfit, aki illegálisan levadászott egy aligátorra, majd a Snapchatre posztolta azt.

A férfit, akit a georgiai WRDW hírportál Brock Sherman Devore néven nevezett meg, a jelentések szerint azzal vádolták, hogy szezonon kívül és engedély nélkül vadászott aligátorokra, valamint közúton lőtt fegyverrel.

A Newsweek értesülései szerint a letartóztató tiszt, Ben Payne őrmester, a georgiai természeti erőforrások minisztériumának (GDNR) munkatársa szerint egy névtelen sms-ben kapott tippet az illegális vadászatról, és egy videót is látott, amelyen egy férfi egy döglött aligátorral pózol.

Az amerikai aligátorok példát mutatnak azon állatokról, amelyeket a természetvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően sikerült megmenteni. A nagytestű hüllők egykor, az 1900-as évek elején a szabályozatlan vadászat és az élőhelyük elvesztése miatt alacsony egyedszámra csökkentek.

A GDNR szerint 1967-ben “veszélyeztetetté” minősítették őket, majd 1987-ben ismét lekerültek a listáról. A növekvő egyedszám miatt Georgia államban korlátozott és szabályozott aligátorvadászat engedélyezett, a populáció értékelésétől függően. A GDNR honlapja szerint az aligátorvadászati szezon idén augusztus 20-tól október 4-ig tartott, a szezonon belüli vadászathoz azonban továbbra is engedélyt kell kérni.