Lezuhant egy orosz katonai szállítógép, tíz ember hunyt el

Maszkot viselõ szakadár fegyveres egy ellenõrzõ ponton az oroszbarát szeparatisták által a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében lelõtt IL-76 típusú ukrán katonai repülõgép áldozatait szállító vöröskeresztes teherautó érkezésekor a Donyeck közelében lévõ Karlivka településen 2014. június 18-án. A támadásban 49-en meghaltak. (MTI/EPA)
not image

Takács Petra

2022. június 24. - 08:00

Súlyos szerencsétlenség történt Oroszország európai felén, amely tíz ember életét követelte.

Lezuhant, majd kigyulladt egy Il-76-os orosz katonai szállító repülőgép Rjazanyban, a fedélzeten tartózkodó tíz ember közül többen életüket vesztették – jelentette pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A hírügynökség úgy értesült, hogy a balesetnek legkevesebb négy halálos áldozata van. Öt sérültet kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. A gép a lakóházak közelében, egy mezőn ért földet, anyagi kár nem keletkezett. A tüzet eloltották.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet a repülő hajtóművének meghibásodása okozta, a személyzet úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajt végre. A tárca közölte, hogy a jármű egy része megsemmisült. Az Il-76-os gyakorló repülést hajtott végre, rakományt nem szállított.

(MTI)