Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az IKEA intelligens levegőminőség-érzékelővel újít

TÉMÁK:
#április #IKEA
Fotó: Unsplash/Jueun Song
Egészség/Életmód
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A termék neve természetesen ismét kimondhatatlanra sikerült a halandó emberek számára, ellenben javíthatja egészségünket.

Az Engadget szúrta ki, hogy az IKEA egy újabb lépést tett az egészséges életmód irányába, és előrukkolt a VINDSTYRKA elnevezésű intelligens levegőminőség-érzékelővel, melynek célja, hogy nyomon kövesse a beltéri légszennyezést.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Mint ismert, az IKEA már kifejlesztett egy olyan asztalt, mely egyben légtisztítóként is funkcionál, ám most egy új lehetőséget kínálnak arra, hogy felmérjük, mennyire tiszta a levegő a lakásban. A lakberendezési áruház legújabb terméke a VINDSTYRKA, egy intelligens beltéri levegőminőség-érzékelő, mely megállapítja, mennyire tiszta a levegő a beltérben.

Az eszköz képes mérni a 2,5 mikronnál kisebb részecskék szintjét, a páratartalmat, a hőmérsékletet és a gáznemű szennyezőanyagok terhelését is. Sőt: ideális esetben még azt is tudni fogja, ha takarítási, vagy főzési szokásaink megbetegítenek minket.

A VINDSTYRKA önmagában is működőképes, ám nem túl meglepő módon még ennél is hasznosabb, amennyiben csatlakoztatjuk az IKEA Dirigera okosotthon rendszerhez. Az IKEA saját alkalmazásán keresztül ugyanis ellenőrizhetjük a levegő minőségét, míg maga a monitor több más eszköz vezérlésére is alkalmas.

Például a Starkvind légtisztítónak meg tudja mondani, hogy a részecskeszint alapján növelje a ventilátor sebességét. Ha minden a tervek szerint halad, a VINDSTYRKA már áprilisban felkerülhet a polcokra, s bár az árról egyelőre nem árultak el semmit, nagy eséllyel ez egy megfizethetőbb termék lesz, mint a csúcskategóriás levegőminőség-monitorok.