Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

III. Károly testvérének, Eduárdnak adományozta az Edinburgh hercege címet

Fotó: Eduárd wessexi gróf II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg negyedik gyermeke látogatást tesz a rigai Nemzeti Könyvtárban 2018. október 9-én. (MTI/EPA/Toms Kalnins)
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban a 2021-ben elhunyt édesapjuk, Fülöp volt az edinburgh-i herceg, aki az esküvője napján, még 1947-ben kapta meg a rangot.

A Buckingham-palota nemrégiben bejelentette, miszerint a néhai II. Erzsébet királynő legfiatalabb gyermekét, Eduárdot nevezték ki Edinburgh új hercegének, s a címet, amely élete végéig megilleti majd, III. Károly király adományozta testvérének az 59. születésnapja alkalmából.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Korábban a 2021-ben elhunyt édesapjuk, Fülöp volt az edinburgh-i herceg, aki az esküvője napján, még 1947-ben kapta meg a rangot (öt évvel II. Erzsébet trónra lépése előtt), amelyet haláláig viselt – derül ki a BBC beszámolójából.

Emellett úgy tudni, Fülöp herceg mindig is a fiatalabb gyermekét szerette volna utódjának, ám a végső döntés meghozatalát Károlyra hagyta, Eduárd korábbi rangját pedig a 15 éves fia örökli, így mostantól Jakab korábbi severni algróf a wessexi gróf.

A 24.hu beszámolója alapján a palota sajtóközleményében azt is kiemelték, hogy a király örömmel adományozta a címet testvérének, s Edinburgh új hercege és hercegnéje „büszkén folytatja Fülöp herceg örökségét”.

A leírás szerint ez többek között azt jelenti, hogy segítséget nyújtanak a legkülönbözőbb hátterű fiataloknak, illetve lehetőséget teremtenek számukra, hogy „teljes mértékben kiaknázhassák az önmagukban rejlő képességeket”.