Clouds
21 Budapest
Dollár
365,20 Ft
Euró
391,87 Ft
Font
446,82 Ft
Bitcoin
27,787 $

Így készül a szívószálmentes jövőre a McDonald’s

TÉMÁK:
#mcdonalds
Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Több étteremben is megkezdte az új pohárfedelek tesztelését a McDonald’s.

Nem egyik napról a másikra tervezik kivezetni az amerikai éttermeikből a szívószálakat, akár több éves procedúra is lehet, mire a környezetbarát törekvést meghonosítják a McDonald’s-ban.

Soron kívül 40 éves eltiltást kapott a szurkoló, aki megtámadta a Sevilla kapusát

Az új – ugyancsak műanyag – fedelek visszahúzható füleket kapnak, ezzel is megakadályozva az italok kifröccsenését. A megoldás hasonló a Starbucksnál három éve bevezetett “sippy cup” fedőhöz – írja a CNN.

Egy sor hasonló terve van a McDonald’s-nak

“Ezek a fedelek segítenek optimalizálni a csomagolásainkat és kiküszöbölni a kisméretű műanyagok használatát” – közölte a vállalat szóvivője, utalva ezzel a mikroműanyagok környezetre gyakorolt veszélyeire.

„Ez csak egyetlen példa azon megoldások közül, amelyeket a hulladékok csökkentése miatt tervezünk bevezetni” – tette hozzá. Mindazonáltal a tervek szerint a vásárlók továbbra is kérhetnek majd szívószálat.

A McDonald’s még 2018-ban döntött arról, hogy 2030-ra 36%-kal csökkenti irodáinak és éttermeinek üvegházhatású gázkibocsátását. Az üzletlánc 2021-ben a műanyag Happy Meal játékok egy részét 3D-s, papír alapú játékokra cserélte, amelyeket a vásárlók maguk állíthatnak össze.