Így állunk jelenleg az oltásokkal: lassan meglesz az 5 millió regisztrált

Fotó: Ombodi Róbert orvos átadja az oltási igazolást egy várandós nőnek, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 6-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Takács Petra

2021.május.7 - 10:53

A magyar adatok még mindig biztatóak, érezhető az oltási kedv, miközben a regisztráltak száma is átléphet egy fontos mérföldkövet.

Csütörtök óta azt is tudhatjuk, hogy a következő héttől körülbelül hány Pfizer vakcinára számíthatunk heti szinten. Továbbá az is kiderült, hogy a kormány előtt van egy olyan előterjesztés, ami lehetővé teheti a védettségi igazolvány érvényességének visszavonását azok számára, akik nem adatják be maguknak a második oltást.

A legfrissebb adatok szerint már több mint 4,2 milliónál jár az oltottak száma Magyarországon. Összesen 4 203 873 főről tudni, akik megkapták az oltásukat, míg 2 406 684-en vannak túl a két oltáson.

Ez mindenképpen a jobb hírek közé tartozik, akárcsak az, hogy jelen állás szerint egy lépésre lehetünk attól, hogy meglegyen az 5 millió regisztrált. Már több mint 4,8 millióan regisztráltak az oltásra, akiknek 80%-a felvehette az oltását.

Megérkeztek az új járványadatok: 106 új elhunyt, 4 ezer alá csökkent a kórházi betegek száma

Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. Felhívjuk a 16-18 évesek figyelmét, hogy a jövő heti oltásukhoz legkésőbb ma éjfélig regisztrálhatnak, és csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten kezdődő Pfizer-oltásukra. A kórházi oltópontokon mától szombatig az április elején oltott pedagógusok ismétlő oltása is zajlik szintén Pfizer-vakcinával.