Horgászatból tragédia – elvették egy idős férfi engedélyét, majd autóba ült és meghalt

Pecaverzum
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 21. - 21:18

A nyugdíjas férfit vélhetően lelkiismeret-furdalás gyötörhette a fel nem ismert hal miatt, melynek következtében a halőrök elvették az engedélyét.

Elvették az engedélyét egy nyugdíjas horgásznak, mert szabálytalanul tett el halat, amit nem ismert fel, majd néhány órával később – mikor az egyik kecskeméti horgászegyesületbe igyekezett – közlekedési balesetben életét vesztette – olvasható a Pecaverzum riportjában.

A hírportálnak az esetről beszámoló Fazekas Barnabás úgy tudja, hogy a 67 éves nyárlőrinci férfi egy leánykoncért rakott szákba, és mivel nem tudta, hogy egy védett halról volt szó, a halőrök azonnal elvették az engedélyét, és feljelentették.

Pár órával azután, hogy lezajlott a halőrök intézkedése, az idős férfi egy közlekedési balesetben életét vesztette. Éppen a közeli horgászegyesületbe igyekezett, hátha tudnak neki segíteni, viszont Kecskemét belvárosában, a Petőfi Sándor utcában rosszul lett vezetés közben, áthajtott a négysávos út szemközti oldalába, és három parkoló autónak ütközött, majd a helyszínen elhunyt.

„Biztos vagyok benne hogy nagyon megviselte a dolog, de szeretném leszögezni, hogy szó nincs arról, hogy itt a halőröket kellene becsmérelni, vagy az elhunyt horgász tudatlanságát. Én csak azt szeretném, hogy erre figyeljenek fel a szervek és a horgászok is, hogy a vizsgázott horgászok tudják, hogy mi akadt a horgukra. A vizsgára tényleg tanulják meg a halfajokat! Nagyon valószínű, hogy a vizsgázott horgászok elé raknánk egy koncért, nem ismernék fel nagyon sokan! Emberek vagyunk, bárki tévedhet! Figyeljünk oda, tanítsuk egymást, gyerekeket, időseket egyaránt. És merjünk kérdezni a vízparton is akár, ha valamit nem tudunk!” – mesélte a történteket a férfi.

A lap megkereste a Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetségét (Bácshosz), akik megerősítették a történteket, egyúttal hozzátették, nem egy leánykoncérról, hanem egy mérten aluli balinról volt szó.

Bármilyen halfajról is volt szó, ebben az esetben szinte teljesen mindegy, a történet tanulsága viszont az, hogy ha bizonytalanok vagyunk, akkor inkább engedjük vissza természetes élőhelyére a halat, és semmiképpen se tegyük a szákba.