Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Fotó: Unsplash/Federico Respini
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vasárnap is remek idő vár ránk, akár közel 30°C körül is alakulhat a maximum hőmérséklet.

Várható időjárás vasárnap éjfélig: Szombaton és vasárnap napközben is sok napsütésre számíthatunk gomoly-, és kevés fátyolfelhővel. Az ország nagy része szárazon marad, de elsősorban a déli, délkeleti, keleti részeken helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Éjszaka átmenetileg lecsengenek a csapadékgócok, és a gomolyfelhők nagy része is összeesik. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között alakul, de a szélcsendes völgyekben ennél hűvösebb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 28 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/időjárási helyzet Európában: Az Északnyugat-Európa felett elhelyezkedő anticiklon alakítja kontinensünk nagy részének időjárását, hatására a legtöbb helyen napos, száraz idő a meghatározó.

A Balkán-félszigeten és a keleti országokban a nedves, labilis légtömegben több helyen alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordul. A spanyol partoknál villámárvizeket okozó kisebb légörvény lassan nyugat felé halad és gyengül, így már kevesebb helyen okoz jelentős mennyiségű csapadékot.

A Kárpát-medence továbbra is az anticiklon peremén helyezkedik el, a labilis légtömegben záporok, zivatarok még lehetnek főleg a déli tájakon.

(MTI)