Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Ilyen idő vár ránk vasárnap

Fotó: Unsplash/Manos Gkikas
not image

Takács Petra

2022. szeptember 17. - 17:39

Egyre inkább hozzá kell szoknunk a hidegebb időjáráshoz, a nyár egyik pillanatról a másikra állt tovább.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/Várható időjárás vasárnap éjfélig: Borult lesz az ég, majd estétől nyugat felől csökken a felhőzet. Napközben az ország déli területein várható tartósabb eső, majd estétől a csapadékzóna kelet, északkelet felé helyeződik át, ott hajnalig esős idő lesz a jellemző.

Vasárnap napközben felhőátvonulások várhatóak több-kevesebb napsütéssel, azonban az északkeleti megyékben előfordulhatnak felhősebb területek. Napközben elszórtan zápor, valamint egy-egy zivatar kialakulására is van esély. Estétől nyugat felől felhősödés kezdődik, és megnő a csapadékhajlam.

Szombaton az északnyugati szél időnként erősödik meg, míg vasárnap már többfelé várhatóak erős, néhol viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, de a derült, szélcsendesebb délnyugati részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 20 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: A Balti-tenger felett örvénylő ciklon hullámzó frontrendszere a Kelet-európai-síkságon át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig húzódik. A hullámzó frontrendszer déli területeinél, Olaszország térségében egy újabb ciklon mélyül ki, mely a Balkánon, valamint a Kárpát-medence térségében csapadékos időjárást okoz.

A balkáni térség egyes mérőállomásain 100 mm-t meghaladó csapadékösszegekről érkezett jelentés. Nyugatabbra, a Brit-szigetek térsége felett egy anticiklon húzódik, amely Nyugat-Európa időjárását is alakítja. A Kárpát-medencétől délnyugatra örvénylő ciklon északkelet felé helyeződik át, aminek hatására csapadékos idő jellemzi az ország legnagyobb részét.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.