Szerdai időjárás: szép, napos időre lehet számítani

A Nap látszik a ködös erdõ fái közt Galyatetõn 2020. november 26-án. A Kárpát-medencében a téli félévben fellépõ tipikus idõjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhõzet, hideg, párás, ködös idõ alakul ki. Ilyenkor a felhõzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idõ van. MTI/Komka Péter
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 8. - 08:12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egész nap túlnyomóan derült vagy legfeljebb kissé felhős, de napos időre van kilátás.

A Dunántúlon megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik a délkeleti szél, másutt pedig mérsékelt marad a légmozgás – olvasható a Met.hu-n.

A hőmérséklet napközben 23 és 28 fok között fog alakulni, 23 fok környékére inkább északkeleten, Sárospatak és Mátészalka térségében lehet számítani, míg a legmelegebb Dél-Alföldön, Kiskunhalasnál lesz.

Az esti órákra meg le fog hűlni az idő, de túlnyomóan derült és száraz időre lehet számítani. Hajnalban néhol pára- és ködfoltok keletkezhetnek majd, de mérsékelt marad a légmozgás.

Az esti órákban a hőmérséklet 14-19 fok között fog alakulni, a leghidegebb Ózd, a legmelegebb pedig Kecskemét, Szeged és Orosháza környékén várható estére.

Hajnalban szokás szerint a völgyekben és az alföldi homokhátságokon lehet a leghidegebb, Salgótarján és Ózd térségére például csak mindössze 3 fokot jósolnak az OMSZ meteorológusai.