Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Borongós, csapadékos lesz a szerda

Aligha találkozhatunk napsütéssel szerdán.

Fotó: Unsplash/Datingscout
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden általában erősen felhős vagy borult idő várható, az északkeleti országrészben tartósan párás maradhat a levegő, és éjszaka az Északi-Középhegység és a főváros tágabb térségében köd is képződhet.

Az ország délkeleti felén még több helyen lesz eső, zápor, majd a csapadéktevékenység az éjszaka első felében többnyire megszűnik, utána legfeljebb a déli határ mentén fordulhat elő gyenge eső.

Szerdán a délelőtti órákban észak felől csökken a felhőzet, és a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, de az ország középső sávjában erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat.

A késő délutáni óráktól északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül, éjszaka az északkeleti országrészben és a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, szerdán napközben pedig viharossá fokozódik, de a középső országrészben a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de az északkeleti szélvédett tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 2 és 10 fok között alakul, a legmelegebb a középső országrészben várható.