Csak délután van kilátás záporokra, szerdán napközben napsütésre készülhetünk

Fotó: Unsplash/Zuzana Ruttkay
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Napközben sok napsütés várható, ám délután az ország egyes területein csapadékra is van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a Dunántúl északnyugati tájain és az északkeleti megyékben sok napsütés valószínű, arrafelé várható legkisebb számban, valamint eséllyel csapadék.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Másutt erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen lehet zápor, főként felhőszakadással kísért zivatar is. Este a gomolyfelhők többsége összeesik, a Dunától keletre éjszakára többfelé kiderülhet az ég, viszont a Dunántúl nagyobb része felhősebb maradhat.

Ott lecsengő jelleggel még reggel is előfordulhat néhány zápor. Szerdán a Dunántúlon is szakadozik, csökken a felhőzet, és ott is sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, de délután a déli, délkeleti tájakon előfordulhat zápor, zivatar.

Kedden a zivataroktól függetlenül az Alpokalján néhol megerősödhet az északias szél, amelyet szerdán több helyen kísérhetnek élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, az északi szélvédett völgyekben azonban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 26 és 28 fok között várható.