Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Idő előtt felbonthatja Szalaival a szerződését a Basel

Bázel, 2022. augusztus 26. Szalai Ádám, az FC Basel (k) játékosa Brayan Moreno Alvarez (b) és Jürgen Mattheij, a CSZKA Szófia játékosai között a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezõfordulójának visszavágó mérkõzésén a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2022. augusztus 25-én. Az FC Basel 2-0-ra gyõzött, és bejutott a sorozat csoportkörébe. MTI/EPA/Keystone/Georgios Kefalas

Bense Róbert

2022. október 20. - 14:08

Valami nagyon nem stimmel a csapat és a játékos között, ezt ügynöke szavai is megerősítették.

Habár nagyon jól indult Szalai Ádám baseli szereplése, úgy tűnik, hogy komoly ellentétek alakultak ki a csapat és a játékos között – legalábbis erről számolt be a svájci Blick, mely a magyar csatár ügynökét is megszólaltatta.

Szalai állítólag már a kerettel sem edzhet, erőnléti edzőjével külön felkészüléseket végez. Az ügy hátterében vélhetően az az értesülés állhat, hogy a játékos jövő nyáron befejezné a pályafutását, írta meg még a múlt héten a Basler Zeitung.

Ezt ugyanakkor Szalai Ádám majd később ügynöke, Oliver Fischer is cáfolta: „Az elvárásunk az a Basellel szemben, hogy beszüntesse ezt az elfogadhatatlan eljárást” – idézte Fischer szavait a Nemzeti Sport.

„Felfoghatatlan, hogy eltiltották a csapat edzéseitől, s csak egyedül készülhet, és szó sincs róla, hogy a pályafutása befejezésén törné a fejét. Semmi ilyenről nincs szó” – tette hozzá.

A Blick értesülései szerint a Basel idő előtt felbontaná a szerződését Szalaival, akivel jövő nyárig írtak alá. A magyar játékos eddig 12 mérkőzésen szerepelt a svájci együttes színeiben, ezeken 2 gólt szerzett, az utolsó három bajnokin azonban már a keretbe sem nevezték.