Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Idén többet kereshetnek a diákmunkások

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Egy iskolaszövetkezet adataiból derült ki, hogy idén többet kereshetnek a diákmunkások, miközben a 25 év alattiak számára továbbra is él az szja-mentesség.

Az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet adatai alapján az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra a mezőgazdaságban átlagosan 1400 forintos órabért kínálnak, gyártási, logisztikai, vendéglátási és kereskedelmi feladatok ellátása során 1600-1750 forint az órabér.

Az üzleti kiszolgáló központokban, call centerekben vagy IT-területen pedig 2000 forint felett lehet keresni – közölte csütörtökön az MTI-vel a munkaközvetítő cég.

Páli Nóra, a Trenkwalder diákszolgáltatási vezetője közölte: „A nyári időszakra kínált alapórabéreket számos területen teszik vonzóbbá a munkáltatók olyan kiegészítő juttatásokkal, mint a műszakpótlék, a heti minimum 2-3 műszak esetén járó jelenléti bónuszok, vagy éppen céges busszal történő szállítás a lakóhely és a munkahely között.”

A tájékoztatásból kiderül, hogy az év első négy hónapjában 1770 forint volt az általuk közvetített diákok átlagos órabére, ami 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 1505 forintot.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy tavaly óta szja-mentes a 25 év alatti munkavállalók jövedelme, egy diákszövetkezetben foglalkoztatott tanuló teljes egészében megkaphatja a bruttó órabérét, ami a jelenleg i átlagot jelentő 1800 forint esetében 270 forinttal nagyobb jövedelmet jelent óránként.

(MTI)