Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Idén már 258 ezer illegális migránst állítottak meg a déli határkerítésnél

TÉMÁK:
#migráció
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Bakondi György elmondta, a tavalyi évhez képest ezerrel nőtt az elfogott embercsempészek száma is.

Idén eddig 258 ezer határsértőt fogtak el a magyar rendőrök, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 113 ezer volt – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Bakondi György elmondta, a tavalyi évhez képest ezerrel nőtt az elfogott embercsempészek száma is.

“A napi adat is azt mutatja, hogy a magyar határ folyamatos nyomás alatt áll” – emelte ki a főtanácsadó, hozzátéve, hogy mostanra felértékelődött az úgynevezett balkáni útvonal védelme.

Kiemelte: nem véletlen, hogy az Európai Unió (EU) vezetői, valamint a tagállamok állam- és kormányfői Albániában tanácskoztak a kérdésről.

Az érkezők integrációja az európai társadalomba egy kudarc

Rendkívül fontos lenne, hogy az EU határától minél távolabb lehessen feltartóztatni az érkezőket, illetve az is, hogy kialakuljanak olyan mechanizmusok, amelyek közelebb hozzák az unióhoz azokat az országokat, amelyek csatlakozni szeretnének a jövőben – hangsúlyozta Bakondi György.

Hozzátette, Szerbiának is segítséget kellene nyújtani ahhoz, hogy a migrációs fenyegetést kezelni tudja.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is: a 2015 óta elkövetett terrorcselekmények is jelzik, hogy az érkezők integrációja az európai társadalomba egy kudarc.

“Azt hiszem, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk ahhoz, hogy az európai politikai döntéshozók helyesen mérlegeljék az illegális migráció súlyos következményeit, (…) és időben keressünk olyan megoldást, amely biztosítja azt, hogy a határon kezdődő biztonság jellemzője legyen az európai emberek mindennapjainak is” – fogalmazott a főtanácsadó.

(MTI)