Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Ibra még mindig itt van – 41 évesen is bekerült a svéd válogatott keretébe

MTI/EPA/MATTEO BAZZI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sérülése után visszatért a svéd labdarúgóikon, két válogatott meccsre is készülhet.

Janne Anderson szövetségi kapitány a Belgium és Azerbajdzsán elleni mérkőzésekre is beválogatta Zlatan Ibrahimovicot, aki utoljára tavaly márciusban, a lengyelek ellen lépett pályára a nemzeti csapatban.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

“Zlatan a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hosszabb időt a pályán tudott tölteni, és annak ellenére is jó formában van, hogy az utóbbi időben sérült volt. Még mindig hozzá tud tenni a válogatotthoz a pályán, és azon kívül is” – mondta Anderson.

Ibrahimovic idáig 121 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, 62 találattal válogatottsági gólrekorder, emellett már tavaly is ő volt a legidősebb, aki Svédország válogatottjában valaha is pályára lépett.

Akkor 40 évesen, 5 hónaposan és 26 naposan szerepelt a nemzeti csapatban. Ibrahimovic 2016-ban egyszer már visszavonult a válogatottságtól, ám 2021-ben visszatért – adta hírül az MTI.

A svéd válogatottnak reális esélye van kijutni a 2024-es Európa-bajnokságra, miután a hamarosan induló selejtezők során a belgák és az azeriek mellett az észtekkel és az osztrákokkal kerültek egy csoportba.