Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Ian hurrikán: az utcai áradásban lubickoló cápát kaptak lencsevégre

Fotó: Unsplash/David Clode
not image

Borbély Fanni

2022. október 3. - 07:20

Az Ian hurrikán hihetetlen pusztítás okozott az Egyesült Államokban, ám több olyan felvétel is készült a természeti katasztrófáról, melyekre valószínűleg senki sem számított: ilyen egy áradásban lubickoló cápáról készült videó is.

Szélsebesen és futótűzként terjed az a videó a közösségi médiában, melyet az Ian hurrikán pusztítása közepette rögzítettek: az elárasztott Fort Myers-i hátsó udvarban ugyanis egy nagyon is valódi cápa úszkált.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

A meghökkentő felvételt a feltöltés óta már több mint 12 millióan tekintették meg a Twitteren, s bár a felhasználók többsége először nem akart hinni a szemének, mások pedig a Sharknado ZS-kategóriás csodafilmekhez hasonlították a döbbenetes jelenetet, azóta megerősítették, hogy a videó valós.

Dominic Cameratta, egy helyi ingatlanfejlesztő megerősítette, hogy ő maga vette videóra hátsó teraszáról a meghökkentő jelenetet, amikor meglátta, hogy “valami ugrál” szomszédja szintén teljesen elárasztott udvarában.

“Nem tudtam, hogy mi az, csak úgy nézett ki, mint egy hal, vagy valami hasonló. Ráközelítettem és az összes barátom azt mondta, ’ember, ez egy cápa!’ “

Becslései szerint a cápa mintegy két méteres lehetett, s bár azóta szakértők is megvizsgálták a felvételt, megoszlanak a vélemények annak kapcsán, hogy egy cápát, vagy egy gigantikus halat láthatunk a hajmeresztő videón.

Mindenesetre, annyiban sikerült megegyezésre jutniuk a felvételt vizsgáló szakembereknek, hogy a nő nem tévedett sokat, s az állat nagy valószínűséggel egy fiatalabb cápa lehetett, mely nem volt olyan szerencsés, hogy élőhelyén vészelje át a kegyetlen időjárási jelenséget.