Dollár
423,25 Ft
Euró
420,98 Ft
Font
483,45 Ft
Bitcoin
20,171 $

Hungaroring: újabb részletek derültek ki a brit fotóriporter és a biztonsági őr ügyéről

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. július 31. - 17:06

Magyar kolléga tett feljelentést az ügy kapcsán, aki el sem tudja elképzelni, hogyan történhetett meg az, hogy egy biztonsági őr önbíráskodni kezd és megüt egy embert.

Pénteken történt az incidens, amikor a Forma-1-es Magyar Nagydíjon egy Valton Security-s biztonsági őr pofon vágta a Getty Images angol fotósát, Mark Thompsont, amelynek következtében felszakadt a szája.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

A hírek szerint a fotóriportert nem akarták visszaengedni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott, s bár elméletileg lett volna engedélye ott tartózkodni, ám a sportbírók utasítására a biztonsági szolgálat embere elutasította a kérést, így vitába keveredtek, mire elcsattant a pofon.

Nem sokkal később a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) egyik magyar tagja, Szabó Zsolt feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

Elmondása szerint nem ismeri a sértett kollégát, aki évtizedek óta a szakmában dolgozik, egyben elismert szaktekintély, ám nem is ez a lényeg, hanem sokkal inkább az, hogyan történhet meg ilyesmi – derül ki a Blikk beszámolójából.

„Az eset részleteit sem ismerem pontosan, ám bármi is történt, számomra elfogadhatatlan, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert. Az ilyen esetekkel nemcsak a Valton Security imázsát rombolják, hanem sokkal inkább Magyarországét” – mondta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, miszerint a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya nyomozásba kezdett, mégpedig garázdaság vétsége miatt indított büntetőeljárás keretében, egyéb információval azonban nem szolgáltak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.