Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Van egy kis bökkenő a Huawei csúcskamerás újdonságával

Fotó: illusztráció | unsplash
Mobil

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ár jó, a kamera még annál is jobb, de nincs 5G.

A Huawei hozzávetőlegesen 230 ezer forintos áron dobja piacra legújabb készülékét, amely már a saját fejlesztésű XMAGE kamerát kapja, miután a Leica tavaly „átigazolt” a rivális Xiaomihoz.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója közel egy órán át ismertette az új készülék tulajdonságait, többek között azt is megtudhattuk róla, hogy a szintén saját fejlesztésű Harmony rendszert kapja meg.

Érdekesség azonban, hogy hiába a csúcskamera, csupán 4G-s hálózatot kap majd, ami azért is meglepő, mert a Huawei az 5G távközlési hálózatokban használt berendezések egyik fő beszállítója – írja a CNA.

Megsínylette az amerikai büntetéseket a Huawei

A Huawei az amerikai szankciókat követően került nehéz helyzetbe, 2019-ben még a kínai piac 42%-át uralta, tavaly azonban már nem szerepelt az öt legnagyobb kínai gyártó között.

A rendeletek megtiltották ugyanis a Google-nek, hogy technikai támogatást nyújtson az új Huawei modellekhez és hozzáférést biztosítson a Google Mobile Services-hez, ami gyakorlatilag elengedhetetlen az Android alapú készülékek fejlesztéséhez.