Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Hóvihar: több száz, Egyesült Államokból érkező és onnan induló járatot töröltek

Fotó: Hóeke tisztítja az utat a szakadó hóesésben a Massachusetts állambeli Orleansban 2022. január 29-én. MTI/EPA/Matt Campbell
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az NWS jelentése szerint az ország északi részén heves esőzés, havazás, havas eső és erős szél is várható, míg másutt jégeső is eshet.

A Flight Aware honlapján szereplő információk alapján összesen 685, Egyesült Államokba érkező és onnan induló járatot töröltek az országot sújtó hóvihar miatt, emellett 374 járatkésés történt február 22-én.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (NWS) hozzátette, az USA északi részén heves esőzés, havazás, havas eső és erős szél is várható, amely által több államban ellehetetlenült a közlekedés, illetve áramkimaradások is lehetnek.

Hozzátették, Dél-Dakota, Észak-Dakota délkeleti része, Minnesota nyugati és déli része, Közép-Wyoming területére figyelmeztetést adtak ki hóvihar miatt, míg Közép-Iowában és Michigan déli részén jégeső is várható.

Az AcuWeather vezető meteorológusa, Dan Pydynowski korábban arról nyilatkozott a Newsweeknek, hogy ha a vártnál több jégeső esik, akkor szélesebb körű áramkimaradások is lehetnek, s az időjárás a javítási munkákat is megnehezítheti, de még semmit sem lehet biztosan tudni.