Clouds
21 Budapest
Dollár
367,84 Ft
Euró
394,58 Ft
Font
442,23 Ft
Bitcoin
22,993 $

A hóvihar mellett már a fosztogatók felbukkanása is gondot okoz az USA-ban

Fotó: MTI/AP/The Buffalo News/Joseph Cooke
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az évszázad hóviharaként emlegetett időjárási jelenség közepette a halottak számának növekedésétől és a fosztogatók megjelenésétől is tartanak az Egyesült Államokban.

Összesen több mint 60 halottja van eddig az Észak-Amerikát sújtó ítéletidőnek, miközben a következő órákban további havazásra figyelmeztetnek a szakértők. A mentőcsapatok jelenleg is túlélők után kutatnak a hó alá temetett járművekben, a hőmérséklet pedig egyes helyeken a -45 Celsius-fokot is elérheti.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Az Egyesült Államokat sújtó történelmi hóvihar a legfrissebb adatok szerint már 60 ember halálát és súlyos áramkimaradásokat okozott, miközben sokan az autóikban rekedtek, számolt be róla a BBC.

A hideg hőmérséklettel és heves havazással járó ítéletidő okán a hatóságok arról tájékoztatták a polgárokat, hogy a havazás a következő órákban is folytatódik, a hőmennyiség pedig egyes területeken a 30 centimétert is elérheti. Eközben a BBC szerint a hatóságok már fosztogatási esetekkel is szembesültek.

New Yorkban a katasztrófavédelem munkatársai a munkaszüneti nap ellenére is azon dolgoznak, hogy megmentsék a lakosokat az évszázad hóviharától, amely eddig 28 halálos áldozatot követelt a térségben.

A hatóságok szerint a legnagyobb gond egyértelműen Buffalóban van, ahol a lakosok órákon át tartó áramkimaradásokkal küzdenek, az emberek pedig autóról autóra járnak, hogy kiszabadítsák a hó által befedett járművekben rekedt személyeket. Mindezek mellett Buffalóban egyes csalók kihasználják az alkalmat, hogy betörjenek a boltokba, és bármit elvegyenek, amit csak találnak.

Sorra jelentenek fosztogatással kapcsolatos eseményeket Buffalóban, ahol sokan kihasználják a hóvihar miatt járhatatlanná vált üres utcákat. Egy bolt tulajdonosának beszámolója szerint tőle mintegy 50 ezer euró értékben tulajdonítottak el termékeket, amikor a játékoktól kezdve a hangszórókig mindent elvittek