Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Hosszú Katinka erős választ adott a pletykákra

Fotó: Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 29-én. Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplését. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Hosszú Katinka nagyon erős választ adott a pletykákra, és kiderült, hogy mik a tervei, illetve mennyire élvezi még az úszást.

Hosszú Katinka az olimpiát követően elvonult, szüksége volt arra, hogy feltöltődjön, maga mögött hagyván a hangos médiát, a kritikus szavakat, a sok bántást. Rengetegen bántották azokban a napokban és hetekben, noha korábban félistenként beszéltek róla.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Tiszta sor, hogy Katinka pályafutásából már kevesebb idő van hátra, mint amit eddig megtett, de ez még nem jelenti azt, hogy a visszavonuláson gondolkozna. A Nemzetközi Sportnak adott exkluzív interjújában erre is kitért, és tisztázta a dolgokat.

„Azt nem mondom, hogy így van rendjén, de az évek során azért már hozzászokhattam ahhoz, hogy olyanok jelennek meg rólam, melyek kapcsán még én sem tudom, miről is van szó – ki és honnan vette az információkat.” – mondta Katinka.

Megkérdezték tőle, hogy a visszavonulását tervez-e. „Nem. Biztos, hogy egyszer visszavonulok, és az is biztos, hogy már sokkal kevesebb van előttem, mint mögöttem az úszásban – a sajtóban megjelent állítások között szerepelt egy igaz kijelentés is, hiszen valóban harminchárom éves leszek májusban, és ezt azért kicsit sajnálom, mert még mindig élvezem az úszást.” – adott egyértelmű választ a Nemzetközi Sport kérdésére.

Ez az egész cirkusz elkerülhető lett volna, ha Djokovics beoltatja magát?

Külön kiemelte, hogy valóban, még mindig élvezi az úszást, hiába van mögötte ezernyi kilométer a vízben. Az adrenalin az, ami talán a leginkább hiányozna számára, hiszen versenyhelyzetben ez teljesen más, mint edzésen.

Érdemes elolvasni a vele készült interjút, sok kis apró részletre fény derül, például arra is, hogy mikor ment le újra az uszodába Tokió után, de Michael Phelps szintén szóba került, aki ugyancsak nagy legendája a sportnak.